A Pápay József Általános Iskola könyvtára

 

1977-ben került kialakításra intézményünk épületében az iskolai könyvtár.

Könyvtárunk  közel 11500 kötetes állománnyal rendelkezik. Megtalálható a tankönyveken és a kötelező irodalmon kívül a 6-14 éves korosztály számára a gyermek- és ifjúsági irodalom. Minden évben gyarapítjuk állományunkat. Igyekszünk beszerezni a mai gyermek- és ifjúsági irodalom igényes kiadványait. Ezek a kötetek igen népszerűek tanulóink körében. Fontosnak tartjuk a kézikönyvtár folyamatos bővítését: lexikonok, szótárak, enciklopédiák beszerzését.

 

Tankönyvállományunkat is folyamatosan gyarapítjuk.

 

Büszkék vagyunk a CD-ROM- és egyre bővülő DVD gyűjteményünkre. Segítségükkel látványosabbá, élvezetesebbé válik a tanítási óra, a gyakorlás. A tanulók észrevétlenül sajátítanak el hasznos és fontos ismereteket.

Nagy népszerűségnek örvend a számítógép, amely a könyvtár használóinak rendelkezésére áll. Alkalmas a digitális ismeretek tanulmányozására, dokumentumok szerkesztésére is.

Internet kapcsolattal a világhálón való barangolással is megismerkedhetnek a gyerekek. Folyamatos odafigyeléssel segítünk a kezelésében, és megakadályozzuk az életkoruknak nem megfelelő oldalak böngészését.

Könyvtárunk csatlakozott az intézményi WEB-OPAC használóinak köréhez.

A modullal az intézmény honlapján a könyvtár online katalógusa és az olvasók saját kölcsönzési adatai korlátozás nélkül bármikor, bárhonnan elérhetők.

Mire használható ez?

Az olvasók a találatokról példányadatokat is kapnak, valamint azt a plusz információt, hogy az adott példány a könyvtárban van-e, vagy éppen kölcsönzésben.

Az olvasók saját jelszavuk segítségével hozzáférnek kölcsönzési adataikhoz, mely dokumentumok vannak náluk, azok határideje mikor jár le.

Nyitva tartás:

Hétfő:

745-755

1040-1330

Kedd:

745-755 

 

Szerda:

745-755

 

Csütörtök:

745-755

1500-1600

Péntek:

745-755

1230-1500

                  SZIRÉN Integrált Könyvtári Rendszer            

Vissza a főoldalra